Babagan Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Konverter Media Serat Optik

Babagan Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Konverter Media Serat Optik

Kanthi perkembangan komunikasi sing diarepake saiki, operator jaringan kudu terus ningkat ing lalu lintas data lan paningkatan kebutuhan bandwidth nalika nggunakake investasi ing infrastruktur jaringan sing ana. Ora nganyari lan larang regane larang kanggo serat, konverter media serat optik nyedhiyakake solusi sing larang regane kanthi ngluwihi umur kabel sing wis kabentuk. Kepiye konverter media serat optik bisa nggayuh iki? Lan sepira sampeyan ngerti babagan iki? Dina iki, artikel iki bakal menehi katrangan babagan konverter media serat optik.

Apa sing diarani Serat Optic Konverter Media?

Konverter media serat optik minangka piranti jaringan sing gampang sing bisa nyambung rong jinis media kayata pasangan bengkong kanthi kabel serat optik. Fungsine kanggo ngowahi sinyal listrik sing digunakake ing jaringan kabel twisted pair (UTP) tembaga dadi gelombang cahya sing digunakake ing kabel serat optik. Lan konverter media serat optik bisa ngluwihi jarak transmisi nganti serat nganti 160 km.

Nalika komunikasi serat optik berkembang kanthi cepet, konverter media serat optik nawakake migrasi sing gampang, fleksibel, lan ekonomi menyang jaringan serat optik sing mbuktekake mbesuk. Saiki wis akeh digunakake ing area omah, interkoneksi lokasi lan aplikasi industri.

Jinis Serat Umum Optic Konverter Media

Konverter saiki ndhukung macem-macem protokol komunikasi data kalebu Ethernet, PDH E1, RS232 / RS422 / RS485 uga macem-macem jinis kabel kayata twisted pair, multimode lan serat mode siji lan serat optik siji-untai. Lan kasedhiya karo macem-macem desain ing pasar, gumantung karo protokol. Konverter media tembaga-kanggo-serat, konverter media serat-menyang-serat lan konverter media serial-to-fiber mung kalebu bagean. Iki minangka perkenalan singkat babagan jinis konverter media serat optik umum iki.

Nalika jarak antarane rong piranti jaringan ngluwihi jarak transmisi kabel tembaga, konektivitas serat optik bakal beda banget. Ing kasus iki, konversi tembaga-menyang-serat nggunakake konverter media mbisakake rong piranti jaringan karo port tembaga bisa dihubungi kanthi jarak adoh liwat kabel serat optik.

Konverter media serat-menyang-Serat bisa nyedhiyakake sambungan antarane mode siji lan serat multimode, lan antarane serat ganda lan serat mode siji. Kajaba iku, dheweke ndhukung konversi saka siji dawa gelombang liyane. Konverter media iki ngidini sambungan jarak adoh antarane jaringan serat sing beda.

Konverter media serial-to-fiber ngidini sinyal RS232, RS422 utawa RS485 ditularake ing link serat optik. Dheweke nyedhiyakake ekstensi serat kanggo koneksi tembaga protokol serial. Kajaba iku, konverter media serial-to-fiber bisa ndeteksi tingkat sinyal baud saka piranti serial full-duplex sing kasambung kanthi otomatis. Konverter serat RS-485, konverter serat RS-232 lan konverter serat RS-422 minangka jinis konverter media serial-to-fiber biasa.

Tips Milih Serat Konverter Media Optik

Kita wis paham karo jinis konverter media serat optik sing umum, nanging cara milih sing cocog isih ora gampang. Mangkene sawetara tips sederhana babagan cara milih konverter media serat optik sing marem.

1.Busak manawa chip konverter media serat optik ndhukung sistem setengah dupleks lan full-duplex. Amarga yen chip konverter media mung ndhukung sistem setengah-dupleks, bisa uga bakal nyebabake kelangan data serius nalika dipasang ing sistem liyane.

2. Priksa tarif data sing dibutuhake. Nalika milih konverter media serat optik, sampeyan kudu cocog karo kacepetan konverter ing sisih loro kasebut. Yen sampeyan butuh loro kacepetan kasebut, sampeyan bisa ngonversi konversi media dual rate.

3. Priksa manawa konverter media sejajar karo IEEE802.3 standar. Yen ora cocog karo standar, mula bakal ana masalah kompatibilitas sing bisa nyebabake masalah sing ora perlu.


Wektu kiriman: Aug-14-2020